Indonesisch
Eten

Indonesisch Eten

Indonesisch eten staat er om bekend erg heet te zijn. Het voordeel van Babby Snacks je kunt zelf het lekker bij ons afhalen. Wij serveren niet alleen gerechten met vlees, ook kunnen wij u van dienst zijn van vegetarische gerechten. Niet al onze gerechten zijn pittig gekruid, als er bijvoorbeeld kinderen mee eten kun je er voor kiezen om het geheel iets minder sterk te kruiden. Al onze gerechten worden elke dag vers gemaakt en met liefde. Voor speciale gelegenheden kunnen wij ook traditioneel Indonesisch gerecht bereiden, zoals bijvoorbeeld de gele rijst in een punt, met omringt speciale gerechten. Daarnaast is al het vlees halal geslacht.

Ben jij vegatarisch of wil je graag (gezond) afvallen? Tempe komt oorspronkelijk uit Indonesië, het is gemaakt van soja bonen. Tempe is in tegenstelling met tofu, het wordt gemaakt sojabonen en is rijk aan gezonde vezels. Tempe is ook een rijke bron van nutriënten en fytochemicaliëlen zoals isoflavones, saponines, ijzer, mangaan, calcium, B-vitamines en ijzer. Bovendien bevat tempeh veel gezonde onverzadigde vetzuren en geen cholesterol. Door het fermentatieproces is de verteerbaarheid van de sojaboon ook enorm verbeterd en daardoor geschikt voor personen met een zwakke spijsvertering. Tempe is een goede vlees vervanger, daarom ideal voor vegetariërs. De tempe is bij ons pittig van smaak. Het populaiste gerecht is tempe. Een broodje tempe is zeker een must try!

Houdt jij van vis, dan is Ikan Goreng echt iets voor jou, heerlijk gebakken vis bereid op de echte Indonesische manier in lekkere pittige tomatensaus.

Soto ayam is een heerlijke soep waar je lekker vol van zit, met stukjes geplukte kip, rijst en taugé kun je al bijna genieten van een heerlijke maaltijd!

Telor Belado is een Indonesisch gerecht van gefrituurde eieren die worden verwerkt in een hete saus met lomboks en kruiden.

Sambal goreng tahu is een heerlijk vegetarisch gerecht van tahu. De blokjes worden gebakken en daarna verwerkt in een hete saus van gekruide kokosmelk met petehbonen en rode lomboks.

Acar is een frisse groeten in zuur. Je spreekt het uit als at-jar. Wij gebruiken: komkommer, paprika, wortel en rode ui voor de acar. Het is een lekkere frisse salade voor bij een warme maaltijd. Het gerecht komt uit de indonesische, indische en maleisische keuken. Acar wordt geserveerd bij: Sate Nasi goreng Bami Nasi tajmpoer/rames

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN (onderzoek is gedaan onder 35.000 mensen). Rendang is een stoofgerecht met een volle, rijke smaak. Dit is bij ons een heel populair gerecht, wij serveren het bij een maaltijd met rijst of bami maar ook met een broodje: “broodje rendang’. In Indonesië is het overal verkrijgbaar. Op elk eiland word het op een andere manier voorbereid. Er bestaan wel duizenden recepten van rendang.

Email

babbysnacks@live.nl

Bestellen

030 230 4766

Locatie

Voorstraat 76, 3512 AS Utrecht

Babby Snacks is een Indonesisch take away die verschillende soorten gerechten aanbied. Het begon allemaal als een hobby in Nieuwegein bij de groothandel Tai-pan. Waar Babby zelf haar snacks, soep en gerechten voorbereidde. Elke vrijdag middag, en zaterdag ochtend stond ze daar precies voor de ingang met haar kraampje. Doordat het zo populair was, dacht Babby dat het tijd was voor uitbreiding. Ze heeft nu een take away op de voorstraat in Utrecht. Als een kleine afhaal begon, dat als één snel uitgroeide tot een populaire Indonesisch take away.

Openingstijden

Maandag: 15:00 - 21:00

Dinsdag-Woensdag : Gesloten

Donderdag-Vrijdag : 15:00 - 21:00

Zaterdag-Zondag : 15:00 - 21:00

Catering door heel Nederland

Catering Amsterdam

Catering Utrecht

Catering Rotterdam

Catering Den Haag

Catering Groningen


© Copyright 2017. Babby Snacks | Website Designed by: